Welkom op de nieuwe Comfort Cooling Products website!

Welkom op de nieuwe Comfort Cooling Products website!

Dit is een tip tegen migraine die je niet vaak hoort

Tips tegen migraine

Dit is een tip tegen migraine die je niet vaak hoort

Heb jij last van migraine? Deze tip biedt jou verlichting tegen de pijn en zou je zeker moeten uitproberen!

Symptomen bij migraine
Bonzende of kloppende hoofdpijn aan één zijde van je hoofd, overgevoeligheid voor licht en geluid, zoveel hoofdpijn dat je er bijna misselijk van wordt. Dit zijn symptomen van migraine. En of je nu migraine hebt of niet (laat dit checken bij de dokter), bij heftige hoofdpijn wil je er alles aan doen om de pijn te verlichten. Als je pech hebt kunnen deze migraineaanvallen wel een paar dagen duren en dan ben je ook meestal een paar dagen uit de running. Geen wonder dat personen met migraine altijd op zoek zijn naar de beste manieren voor verlichting tegen de pijn

‘Het voelt alsof je hoofd ontploft’
Op het internet vind je de ene tip tegen migraine na de andere, je kunt er zelfs medicijnen tegen slikken op het moment dat je een migraineaanval hebt. Maar in de zogenoemde ‘waarschuwingsfase’ van zo’n aanval, kun je baat hebben bij verkoeling. Onze communicatie-adviseur Dewi over haar migraineaanvallen: “Wanneer ik een aanval voel aankomen, dan krijg ik het heel warm en koud tegelijk. Alsof je koorts aan het krijgen bent. Vervolgens komt de hoofdpijn op en voelt het alsof mijn hoofd ieder moment kan ontploffen. Ik smacht dan echt naar verlichting tegen de pijn en ik heb gemerkt dat een koelkussentje daar de juiste ondersteuning bij biedt.” 

Verkoeling verlicht de pijn
Over medicijnen kunnen wij je niet adviseren, maar bij verlichting tegen de pijn helpt een koelkussentje erg goed. Men heeft het ook wel eens over pepermuntolie of menthol, dit komt ook omdat verkoeling een geschikte manier is om hoofdpijn te verlichten bij migraineaanvallen. Het is geen bewezen manier, maar ook uit ervaringen van onze eigen klanten lijkt het toch echt te helpen. 

Shop hier jouw koelkussentje

Foto door Kinga Cichewicz on Unsplash