Welkom op de nieuwe Comfort Cooling Products website!

Welkom op de nieuwe Comfort Cooling Products website!

Informatie

Wat is de heat guard en hoe werkt het?

De Heat Guard is een buisvormige koelsjaal die is gevuld met kristallen. Wanneer u de sjaal voor de eerste keer in gebruik neemt, of als hij ingedroogd is, moet u hem eerst ongeveer 20 tot 30 minuten in lauw warm water laten inweken. Daarna legt u hem even op een handdoek om het overtollige water af te nemen. De kristallen nemen het water op en zetten uit tot wel 400 keer hun eigen gewicht. Het opgenomen water wordt langzaam vrijgegeven door het natuurlijke proces van verdamping. Er is niet direct extra koeling nodig maar even in de koelkast (niet in de vriezer!!) zorgt wel voor meer koeling. Doordat de kristallen een grote hoeveelheid water kunnen opnemen werken de koelsjaaltjes tot wel 24 uur.

Wie kan de heat guard gebruiken?

Iedereen die het te warm heeft kan profiteren van de Heat Guard. Onze koelsjaaltjes worden vooral gebruikt door hoveniers, wandelaars, golfers, atleten, bouwvakkers, keuken- en wasserette medewerkers, MS patiënten, migraine-, chemotherapie- of radiotherapie patiënten, bij opvliegers of koorts. Uiteraard zijn onze koelsjaaltjes ook zeer geschikt indien u woont, werkt of op vakantie gaat in warme tot zeer warme landen.

Waarom de koelsjaal werkt!

Positie

De Heat Guard werkt samen met het koelsysteem van uw lichaam waardoor u sneller afkoelt. De koelsjaal, gedragen om de nek, zorgt voor koeling van de belangrijkste bloedaderen van en naar de hersenen. Dat het werkt, heeft dus ook met de positie te maken waar de sjaal gedragen wordt.

Doorstroming

De nek wordt gekoeld door de koelsjaal. Het bloed stroomt vervolgens vanaf die positie door het gehele lichaam waardoor alles verder afkoelt. Door het bloed wat gekoeld is en de doorstroming zal uw hele lichaam koeler gaan worden.

Prestaties

Wanneer het lichaam is afgekoeld worden stress en hartslag verlaagd en herstelt u sneller. Dit zorgt voor betere prestaties met minder inspanning. Met een verlaagde lichaamstemperatuur worden zaken zoals uitdroging voorkomen.

Populaire producten

Handige informatie

De koelsjaal mag met de hand worden gewassen maar moet daarna in de open lucht opdrogen wanneer deze niet wordt gebruikt. U kunt de koelsjaal beter niet bewaren in een plastic zak o.i.d. want dan ontstaat er kans op schimmel. De sjaal kan iedere dag opnieuw in het water worden gelegd voor absorptie van lauw water. Doe dit echter nooit langer dan maximaal 30 minuten want te lang in het water kan eventueel lekkage van de kristallen veroorzaken. De levensduur van de Heat Guard is ongeveer 1 tot 1,5 jaar afhankelijk van gebruiksfrequentie. De koelsjaaltjes zijn verkrijgbaar in meer dan 60 verschillende designs. De producten hebben een hoge kwaliteit en worden in Canada ondersteund door de “Canadian Cancer Society”, “The Menopausal Society” en de “MS Society”als een effectief verkoelingsmiddel dat eenvoudig is te gebruiken en zonder medisch voorschrift is te verkrijgen. De Heat Guard koeling kussentjes zijn vergelijkbaar met de sjaaltjes en hebben dezelfde werking. De kussentjes worden veel gebruikt door mensen die verlichting zoeken bij bijv. migraine.