Betalingsmogelijkheden:

Informatie

Home » Informatie

Wat is de Heat Guard en hoe werkt het?

De Heat Guard is een buisvormige koelsjaal die is gevuld met kristallen. Wanneer u de sjaal voor de eerste keer in gebruik neemt, of als hij ingedroogd is, moet u hem eerst ongeveer 20 tot 30 minuten in lauw warm water laten inweken. Daarna legt u hem even op een handdoek om het overtollige water af te nemen. De kristallen nemen het water op en zetten uit tot wel 400 keer hun eigen gewicht. Het opgenomen water wordt langzaam vrijgegeven door het natuurlijke proces van verdamping. Er is niet direct extra koeling nodig maar even in de koelkast (niet in de vriezer!!) zorgt wel voor meer koeling. Doordat de kristallen een grote hoeveelheid water kunnen opnemen werken de koelsjaaltjes tot wel 24 uur.

Waarom de koelsjaal werkt!

De Heat Guard werkt in samenwerking met het koelsysteem van het lichaam waardoor u sneller afkoelt. De koelsjaal gedragen om de nek zorgt voor koeling van de belangrijkste bloedaderen van en naar de hersenen. Het gekoelde bloed stroomt door de rest van uw lichaam voor verdere koeling. Wanneer het lichaam is afgekoeld worden stress en hartslag verlaagd en herstelt u sneller. Dit zorgt voor betere prestaties met minder inspanning. Met een verlaagde lichaamstemperatuur wordt uitdroging voorkomen.

Wie gebruiken de Heat Guard?

Iedereen die het te warm heeft kan profiteren van de Heat Guard. Onze koelsjaaltjes worden vooral gebruikt door hoveniers, wandelaars, golfers, atleten, bouwvakkers, keuken- en wasserette medewerkers, MS patiënten, migraine-, chemotherapie- of radiotherapie patiënten, bij opvliegers of koorts. Uiteraard zijn onze koelsjaaltjes ook zeer geschikt indien u woont, werkt of op vakantie gaat in warme tot zeer warme landen.

Handige informatie

De koelsjaal mag met de hand worden gewassen maar moet daarna in de open lucht opdrogen wanneer deze niet wordt gebruikt. U kunt de koelsjaal beter niet bewaren in een plastic zak o.i.d. want dan ontstaat er kans op schimmel. De sjaal kan iedere dag opnieuw in het water worden gelegd voor absorptie van lauw water. Doe dit echter nooit langer dan maximaal 30 minuten want te lang in het water kan eventueel lekkage van de kristallen veroorzaken. De levensduur van de Heat Guard is ongeveer 1 tot 1,5 jaar afhankelijk van gebruiksfrequentie. De koelsjaaltjes zijn verkrijgbaar in meer dan 60 verschillende designs. De producten hebben een hoge kwaliteit en worden in Canada ondersteund door de “Canadian Cancer Society”, “The Menopausal Society” en de “MS Society”als een effectief verkoelingsmiddel dat eenvoudig is te gebruiken en zonder medisch voorschrift is te verkrijgen. De Heat Guard koeling kussentjes zijn vergelijkbaar met de sjaaltjes en hebben dezelfde werking. De kussentjes worden veel gebruikt door mensen die verlichting zoeken bij bijv. migraine.

“keeps you cool when things heat up!”

Kijk naar onze nieuwe motieven!

 

Handige links

Overgangsconsulente
Zus en Zorg

Wij steunen

Opgeven is geen optie
Toon Hermans Huis Waalwijk