Betalingsmogelijkheden:

Veelgestelde vragen

 • Hoelang gaat een koelsjaaltje mee?

  Al naar gelang het gebruik gaat een sjaaltje in principe 1,5 tot 2 jaar mee. We hebben zelf voor eigen gebruik nog koelsjaaltjes die al ruim 4 jaar oud en nog prima werken.

 • Hoelang blijft een koelsjaaltje koud?

  Een koelsjaaltje blijft ongeveer een week verkoeling geven, maar het koelsjaaltje wordt wel steeds iets dunner omdat het water verdampt. Als je merkt dat het sjaaltje geen verkoeling meer geeft, dan kun je vaak even afdoen voor 5 minuten en dan weer opnieuw gebruiken. Bovendien kun je hem altijd nog in een bakje met water leggen, waardoor het koelsjaaltje weer extra water in zich opneemt.

 • Wat is het verschil tussen een neck tie en een cooling pad?

  De koelsjaal (neck tie) is bedoeld voor gebruik in de nek en geeft je volledige bewegingsvrijheid. Het koelkussentje (cooling pad) wordt vooral gebruik bij hoofdpijn, andere lichamelijke pijnklachten of bij nachtelijke opvliegers in bed.

 

Vragen over het gebruik

 • Ik heb mijn koelsjaaltje net ontvangen, hoe moet ik hem in gebruik nemen?

  Neem een bakje met lauwwarm water en leg het koelsjaaltje daar ongeveer 20 tot max 25 minuten in. Daarna haal je hem uit het water, leg je hem even op een handdoek zodat de buitenkant droger wordt en daarna kun je hem meteen gebruiken. 

 • Mijn koelsjaaltje ruikt muf en wat moet ik daar aan doen?

  Omdat het koelsjaaltje met de huid in contact komt en iedereen transpireert, kan het soms muf gaan ruiken. Dat kun je eenvoudig oplossen door het koelsjaaltje even door een handwasje te halen en deze uit te spoelen. Daarna ruikt het sjaaltje weer lekker fris.

 • Mijn koelsjaaltje is ingedroogd, wat moet ik doen?

  Na een dag of 5-6 is het koelsjaaltje ingedroogd. Je kunt het koelsjaaltje gewoon weer in een bakje lauwwarm water leggen en na 20-25 minuten weer opnieuw gebruiken.  

 • Wanneer weet ik dat mijn koelsjaaltje ‘uitgebruikt’ is?

  In principe is een koelsjaaltje uitgewerkt/uitgebruikt als de crystals het water niet meer kunnen vasthouden. Dat zie je meteen, want het sjaaltje zal dan niet dikker worden omdat het geen water opneemt.

 • Hoe kan ik het koelsjaaltje bewaren als ik hem niet gebruik?

  Gebruik je het koelsjaaltje enkel in een bepaalde periode en daarna een tijdje niet meer? Dan moet je hem laten opdragen. Niet in een plastic zak bewaren, want dan stikt het koelsjaaltje en gaat muf ruiken of ‘het weer’ gaat erin zitten. Als het koelsjaaltje helemaal is ingedroogd, dan bewaar je hem op een droge plaats om op enig moment weer opnieuw te gebruiken. Dan kun je hem gewoon weer 20-25 in lauwwarm water leggen en voilà, hij is weer gebruiksklaar. 

 • Mag mijn koelsjaaltje in de wasmachine? 

  Het koelsjaaltje mag nooit in de wasmachine, maar moet altijd met een handwasje weer lekker fris gemaakt worden.

Vragen over verzending

 • Past de bestelling door de brievenbus?
  Ja, de bestellingen tot 10 koelsjaaltjes gaan allemaal in een enveloppe en passen door de brievenbus. Je hoeft er dus niet voor thuis te blijven. 
 • Ik wil het koelsjaaltje graag als cadeautje opsturen naar iemand, kan dat?

  Ja, je kunt zelf een bestelling doen en een ander afleveradres opgeven. Je kunt er ook nog een persoonlijke boodschap bijschrijven. De andere persoon ontvangt dan een koelsjaaltje met gebruiksaanwijzing en een pakbon waar geen bedrag op staat, maar wel jouw persoonlijke boodschap. 

 • Ik woon in België, kan ik de koelsjaaltjes ook bestellen?

  Ja dat is zeker mogelijk, echter per 1.1.2020 zijn er strengere regels en mogen onze producten alleen nog als pakketpost worden verzonden naar België. De verzendkosten zijn daardoor hoger dan normaal en minimaal EUR 10,00. Mocht je in België wonen, neem dan even contact met ons op via info@comfortcoolingproducts.nl.