Betalingsmogelijkheden:

Wij steunen Alpe d’HuZes: Team Johannelies

Jaren geleden leerden Annelies Goedmakers en Comfort Cooling’s Margreet elkaar kennen tijdens hun werkzaamheden bij een bank. Ze waren niet alleen collega’s, maar raakten ook bevriend. Anno 2020 is Annelies masseuse met een goedlopende massagepraktijk in Breda. Samen met haar partner Johan doet ze al tien jaar mee aan de Alpe d’HuZes. Johan is een opleiding gaan doen voor coach waarbij hij gezonde voeding en beweging laat samenkomen om mensen te laten ervaren wat een gezonde levensstijl voor goede invloed op lichaam en geest kan hebben.

‘Annelies en Johan werden in hun familie en vriendenkring steeds vaker geconfronteerd met mensen met kanker.’

Waarom vertellen we dit, zul je misschien denken?

Annelies en Johan werden in hun familie en vriendenkring steeds vaker geconfronteerd met mensen met kanker. Dat heeft hen aangegrepen en zijn in contact gekomen met Alpe d’Huzes. Voor ons zijn Annelies en Johan onze kanjers die ieder jaar weer met een enorme dosis enthousiasme de uitdaging weer aangaan. 

Een aantal jaren geleden hebben zij ons, Margreet en Ger, uitgenodigd om mee te gaan naar de Alpe d’HuZes als supporter. Het heeft ons geraakt om de bijzondere sfeer daar op te berg te mogen ervaren. De saamhorigheid is heel bijzonder omdat bijna iedereen die daar is, sporter, vrijwilliger of supporter allemaal wel iets met die verschrikkelijke ziekte te maken hebben. Er heerst een verbondenheid waar kracht, verdriet en vechtlust dit tot een bijzonder evenement maken.

‘Op de Alpe d’HuZes heerst een verbondenheid waar kracht, verdriet en vechtlust dit tot een bijzonder evenement maken.’

We willen graag met jullie delen waarom wij Alpe d’HuZes steunen. Daarom vroegen wij aan Johan en Annelies om met ons hun verhaal te delen.


Waarom doen Johan en Annelies mee aan Alpe d’HuZes? 

Johan vertelt: ‘Alpe d’HuZes, daar hadden we wel eens van gehoord, maar zes keer dezelfde berg beklimmen? En dat nog op één dag? Nee, dat zagen we dan weer niet zitten. Totdat een goede vriend van ons, Hans, lymfeklierkanker kreeg. Om zijn ziekteperiode af te sluiten had Hans zelf al in 2009 de berg zes beklommen, maar de kanker kwam terug en toch ging hij in 2010 wéér. Hij vroeg ons toen of wij mee wilden gaan als supporter… Ja, dat wilden wij zeker! Maar we besloten: dan gingen we toch ook fietsen.’

Johan en Annelies (ofwel: Team Johannelies) zijn inmiddels TIEN jaar verder en doen nog ieder jaar mee met de Alpe d’HuZes.

‘Onze eerste keer was dus in 2010 en we vonden het bijzonder indrukwekkend. Zoals vaak met dit soort ervaringen: je moet er geweest zijn om te weten wat het is. Je kunt dit bijna niet navertellen. Daarbij was het direct duidelijk: wij waren besmet met het Alpe d’HuZes-virus. Dat wij in 2011 wéér zouden gaan, dat stond vast.’

‘Als iedereen met elkaar om zou gaan als op de Alpe, wat zou de wereld er dan mooi uitzien!’

‘Hans overleed in januari 2011. In datzelfde jaar overleed een andere goede vriend aan kanker.
Jouke en Hans zaten allebei op onze virtuele bagagedrager tijdens onze beklimmingen in 2011.
Sindsdien zijn wij elk jaar gemotiveerde deelnemers van Alpe d’HuZes. Een evenement wat wij in ons hart hebben gesloten. Niet alleen omdat wij op deze manier een klein steentje aan de strijd tegen kanker kunnen leveren, maar zeker omdat het altijd weer een heel bijzondere week is daar op en rond die Alpe.  De saamhorigheid, de sfeer, een lach en een traan. Er wordt wel eens gezegd, als iedereen met elkaar om zou gaan als op de Alpe, wat zou de wereld er dan mooi uitzien!’

Op deze video zie je een filmpje van Johan en Annelies nadat ze de finish hadden gehaald op de Alpe d’HuZes. Dit filmpje is gemaakt door Margreet en je ziet Ger ook nog even stralen van trots!

.Waar gaat de opbrengst van Alpe d’HuZes naartoe?

Elke deelnemer heeft als streefbedrag van minimaal 2500 euro, en dankzij onze trouwe sponsoren lukt dit bij ons tot nu toe ook altijd. En omdat Alpe d’HuZes voor 100% door vrijwilligers gedragen wordt, gaat ook echt elke euro die gedoneerd wordt voor 100% naar KWF Kankerbestrijding, fantastisch toch?

Wat motiveert Team Johannelies om ieder jaar weer te gaan?

Dat is voor Johan duidelijk: ‘In al die jaren zijn we veel vrienden familie en bekenden verloren aan deze rotziekte, wat ons motiveert om elk jaar weer met volle inzet de berg op te fietsen en geld in te zamelen zodat straks niemand meer doodgaat aan kanker. Opgeven is immers geen optie!

Comfort Cooling gaat in 2020 mee!

Zelf gaan wij dit jaar voor de derde keer mee naar ‘de berg’ om ons team ‘Johannelies’ op 4 juni 2020 aan te moedigen. En niet alleen team Johannelies natuurlijk, ook alle andere deelnemers (op 3 en 4 juni 2020) aan te moedigen. Daarnaast steunen wij ons team voor het zevende jaar financieel, want het beklimmen van die berg dwingt diep respect af en de reden dat onze kanjers deze uitdaging weer zijn aangegaan moge duidelijk zijn!

Wij verdelen met Comfort Cooling Products onze winst door de verkoop van de koelsjaaltjes door een aantal goede doelen, waar Team Johannelies er één van is. Dit bedrag varieert per jaar. Wil je ook een donatie doen? Dat kan natuurlijk! Je kunt de actiepagina vinden via deze link.